Daire Baskanlığımız

Tarihçe

Başkanlığımız, 7141 Sayılı "Yükseköğretim Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun" ile 09.05.2018 tarihinde kurulan İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa bünyesinde İdari birim olarak kurulmuştur.

İstanbul üniversitesi Bilgi İşlem Daire Başkanlığı ile imzalanan iş birliği protokolü çerçevesinde bilgi işlem hizmetleri yürütülmektedir.

Misyonumuz

Üniversitemizin bilişim teknolojilerini en üst seviyede uygulamak ve kullanılabilirliğini arttırmak. Bununla birlikte gelişen teknolojilerden doğan yeni ihtiyaçları karşılamak amacıyla gerekli donanımları ve yazılımları izleyerek kullanıcıların ihtiyaçlarını sisteme güvenli, hızlı, verimli şekilde entegre etmek. Birimlerin ihtiyaç duyacağı yazılım ve donanım desteği sağlamaktır.

Vizyonumuz

Teknolojik devamlılığı üniversitemizin temel değerlerini esas alarak sürdürmektir. Dünyadaki bilişim teknolojilerini yakından izleyerek üniversitemizin ihtiyaçları doğrultusunda her zaman en uygun teknolojiyi kullanıma sunmaktır.